30/4

400 dagar kvar. Kan ni fatta det? 400 dagar ;p. Jag pratar naturligtvis om min student. Vi har räknat ut att våran klass har 400 dagar kvar till sdutenten. Detta gäller inte alla, eller ens många, av Sveriges skolor. Dock har västerhöjdsgymnasiet beslutat att studenten nästa år är den 4 juni och dit är det 400 dagar. Lite mer än ett år alltså, konstigt nog xD.

Hur ska detta event firas då? Jo, först var det skola. Med valborgsfirande så klart. Skolkören, beståeende av ca.5 elever och ett 10-tal lärare, framförde flera trevliga vårklassiker. Utöver det hölls det tal och diktläsning. Synd att diktläsaren hade dålig inlevelse och inte lät dikten rinna ut ordentligt. Även tråkigt att skaparen av verket inte läste det själv. Men men, så kan det vara.

Nu på kvällen är det Helliden som gäller. Vi får dock inte elda och antagligen inte skjuta fyrverkerier så det blir ett ganska platt valborgsfirande. Säkerligen lyckas vi hålla humöret uppe ändå.

Nu måste jag plugga lite om jag ska känna att jag gjort något vettigt idag...

29/4

Den här dagen började så bra. Var förvisso trött men kom igång rätt bra där på slutet av skoldagen. Hade till och med en liten baslektion med Willie. Ligger i hårdträning nu inför redovisningen i musikhistoria. Till och med storbandet var roligare än vanligt. Nog för att vi gjorde skit tråkiga grejer, spelade studentsången, den blomstertid och du gamla du fria. Inga hittar direkt men lite traditioner ska man ju ha. Kom sedan hem glad i hågen och sedan telefonsamtalet som sänkte. Varför är alla inte på topp när jag är det? Vill inte grubbla mer. Jag är en grubblare, en riktig sådann. Ni vet, en som inte kan släppa det där lilla som kan förstöra så mycket om man grubblar för mycket. Jag vet detta och försöker jobba på det. Tillåter mig inte att grubbla för mycket. Har istället idag spelat lite trumpet och piano, deklarerat och börjat skriva Naturkunskaps uppsatsen. Kommer nog bli klar inom de närmsta 3 veckorna i min hastighet. Måste lägga manken till lite så jag slipper dö av stress vecka 21-22.

Igår fick jag även lite skojiga bilder skickade till mig. Här kommer några exempel.
Utsikt från hotellrum i Stockholm
Utsikt från ett hotellfönster i Stockholm där jag och Jonas bodde en gång. Fint va? xD


Jag och Hampus. Från Little shop of records. Älskar hampus min :D

28/4

Nationella prov... Jag säger bara det. Inte är de svåra, inte betygsavjörande och inte mer värdefulla än något annat betygsunderlag. Varför stressar vi upp oss så över dem? De går ju nästan alltid bra och gör det inte det brukar man lyckas på de andra momenten så man klarar sig iallafall. Dagens nationella var inget undantag. Jag hade dock inte hunnit stressa upp mig överdrivet mycket eftersom jag har fullt upp med att stressa över allt annat som ska göras. Men jag har iallafall börjat ta tag i det nu.

Annars har inte mycket hänt idag. Fick spendera tid med en mycket underbar människa :D



Köpte bröllopspresent och hämtade hans arbetsprover och sådant. Ska snart iväg till vulcans och marsch träna så vill ni se nått skoj kan ni gå förbi kungsbro vid 19.00 idag...

27/4

Och nu var det bara 7 veckor kvar tills sommarlovet. 7 ynka veckor kvar. Så himla skönt. Men innan dess har vi en hel del att göra. Lärarna gillar att ge läxor. Men sånt är livet. Ska försöka planera upp tillvaron så jag slipper att göra allt på en gång där på slutet.
Det jag har att göra, vad jag vet än är:
 
  1. Nationella prov
  2. GeMu - Kursprov
  3. Psykologi - Prov
  4. Naturkunskap - Prov
  5. Naturkunskap - Inlämning
  6. Svenska - Inlämning om film
  7. Teater
  8. 60-tals redovisning
  9. Estetisk orientering - Inlämning
10. Psykologi - Mini fördjupning
11. Idrott- HLR prov
12. Terminsuppspelning
13. Ljudteknik - Från ax till limpa

Så en liten lista. Känns alltid bättre att göra en sådan så att man sedan kan stryka grejer allt eftersom. Lite psykologiskt trevligt sådär. Utöver detta läser jag ju även körkortsteori. Men det är underbart att känna att man lever. Kan inte fatta att det bara är 7 veckor kvar!!


24/4

Då var veckan till ända. Over all har det varit en lyckad vecka. Har inte hänt så mycket men ändå lite. Har ju tagit ett steg närmare körkortet i och med teorikursen. Nu har jag en teoribok också vilket underlättar. Det har även blivit mindre än en månad kvar till 18års dagen som närmar sig med stormsteg. Har avslutat kursen Nutida Konst med topp betyg tror jag. Var på en skojig konsert. Tappde rösten på grund av pollenallergi. Men det är i förkortad version min vecka.

Igår var det då det omtalade projektet Tecknade Toner som visades i Wennerberg. Det var ett minst sagt intresant projekt. Det plockade tillbaka än till barndommen och barnprokrammens förlovade värld. Mycket bra jobbat underomständigheterna männskor :D

Igår var även dagen då min röst rymde. Låter som en kråka blandat med att jag inte låter alls. Inte bra det här. Idag hade jag också två redovisningar med min kråkröst. Det var intresant allra minst. Måste nämna att jag beundrar Sannas mod. Helt otroligt och vi älskar dig på ett tråkigt icke sexuellt sätt. Själv är jag inte lika modig. Tänkte sagt massa grejjer till min klass som de egentligen borde veta om. De borde veta hur mycket de betyder för mig men jag vågar inte. Så får det vara ibland...

I helgen blir det fullt upp. Ska till jönköping med mor imorgon. Ska bli så skoj så :D. På söndag är det gospelkonsert i Horn klockan 18. Får se om jag kan vara med och sjunga, annars sitter jag i publiken och lyssnar på raringarna. De är så himla söta och jag tycker så mycket om dem!

22/4

Så var även veckans onsdag till ända. Snart iallfall. Har ju fortfarande kören kvar. Plus att jag måste plugga mer. Men har varit ganska duktig. Är klar med nutida konsten, vilket innebär att jag istort sett är klar med den kursen. Känns helt overkligt. Skrev även frågeställningar till Naturkunskapen, helt otroligt för att vara jag. Arbetet ska vara inne v.21 och jag har alltså börjat, redan v.17. Helt galet. Men så duktig var jag idag.

Kan säga att jag börjar bli rejält skoltrött nu. Har ingen lust med det över huvudtaget. Men jag har räknat ut att ett år kan man tvinga sig igenom om man måste. Jag tänker inte hopppa av nu även om det känns som om jag vill det. Men jag tror aldrig att jag avrit en quiter. En gnällspik och en pessimist, visst men inte ofta ger jag upp för det. Jag helt enkelt gnäller mig gienom skiten. Kanske inte det bästa sättet att tackla en jobbig period eller händelse men det är så jag gör och det funkar för mig!


21/4

Tisdag...Sovmorgonens dag. Den tidigaste dagen på hela veckan. Vulcans dagen. Och självklart House ikväll. Älskar den sadistiske doctorn med världens elakaste humor. :D

Har även tagit beslutet att lära mig en hög trafikmärken tills på måndag...helst alla. Får se hur det går med det. Räknade ut att om jag lär mig tre sidor med skyltar om dagen kommer det ta mig 6 dagar att lära mig alla. Det vore coolt att kunna alla. Men i vanlig ordning är väl mina ambitioner lite för höga.

Annars händer inte så mycket just idag. Tråkigt väder är det också. Vi får väl se vad som hittas på. Mer skolarbete kanske...

//Anna

20/4

Woho! Nu börjar jag få den nya bloggen att funka. Leker fortfarande med designen så lev med att det ser gräsligt ut ibland. Headern är gjord i paint. Kankse inte världsbäst men en ny kommer så småningom. Ha förtröstan. Och eftersom jag valt den här över många andra försök förstår ni hur bra jag är på paint.

Idag har även jag börjat på körkortsteori ihop med Ellen-Pellen. Körkortet är närmare än vad man kan tro :D

//Anna

RSS 2.0